Business partners
Hoofd sponsor

MEDISCH – Beleid

SMC-Noord-300x192

Vanaf 1 augustus 2017 is Cure Op Erica verder gegaan onder een nieuwe naam: SMCnoord. Bij een nieuwe naam horen een nieuwe website, logo en huisstijl. Naast deze verandering heeft ook onze praktijk een grote verbouwing ondergaan. Hierdoor beschikken we nu over een grote moderne praktijk waarin we uitsluitend werken met kwalitatief goede apparatuur, waardoor we patiënten een optimale revalidatie kunnen bieden.

Net als afgelopen jaar zal ook dit jaar SMCnoord verantwoordelijk zijn voor de medische begeleiding van de gehele jeugdopleiding van FC Emmen. SMCnoord is een jonge innovatieve praktijk, waarin vrijwel elke specialisatie aanwezig is. We vinden het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste behandeltechnieken en werken enkel met de beste apparatuur. Zo beschikken wij als een van de weinige praktijken in Nederland over de mogelijkheid om met de meest geavanceerde testapparatuur inspanningstesten af te nemen bij (top-)sporters. Tevens beschikt de praktijk over
een echo waardoor we blessures snel en duidelijk in kaart kunnen brengen. Het gebruik van echografie is van grote waarde bij het revalideren, omdat we zo precies kunnen zien in welke fase van herstel een speler zit.

Wat kan er van ons verwacht worden?
Wij zullen elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag aanwezig zijn op het trainingscomplex bij SC Angelslo van 15.00-18.00. Als een speler klachten heeft dient hij zich bij ons te melden en wordt er gekeken of er behandeling nodig is en/of een speler mee kan trainen. Buiten deze tijden kunnen spelers ook in onze praktijk revalideren zodat een speler altijd terecht kan voor zijn revalidatie.

SMCnoord werkt nauw samen met de orthopeden en sportarts van het Treant Scheper Ziekenhuis. Door deze samenwerking kan er snel geschakeld worden waardoor spelers sneller weer blessurevrij zullen zijn. Op de dagen dat we aanwezig zijn tijdens de training zullen we klachten behandelen, maar ook zal er meer aandacht zijn voor blessurepreventie. Dit houdt in dat er regelmatig sport ondersteunende motorische observaties zullen plaatsvinden door onze fysiotherapeuten.

Tijdens de (loop-) trainingen zal er gekeken worden hoe de spelers bewegen en of er dingen opvallen. Is dit aan de orde, dan wordt de speler individueel getest en zullen we gaan kijken of er verdere begeleiding nodig is.

Bij de jonge spelers zal een kinderfysiotherapeut de individuele testen uitvoeren. Jonge kinderen kunnen niet hetzelfde getest worden als oudere kinderen en vooral bij deze spelers zal de kinderfysiotherapeut aanwezig zijn. Een kinderfysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut, waardoor zij veel eerder motorische zwakheden bij spelers kan opsporen en dit vroegtijdig kan behandelen. Dit werkt niet alleen blessurepreventief, ook kunnen spelers het maximale uit hun lichaam halen zonder dat ze ergens moeten compenseren.

Belangrijk om te weten is dat fysiotherapie niet altijd vanuit de basisverzekering vergoed wordt. Kinderen onder de 18 jaar zullen voor de fysiotherapie verzekerd zijn vanuit de basisverzekering. Spelers ouder als 18 jaar zullen een (ruime) aanvullende verzekering moeten afsluiten voor fysiotherapie om deze zorg vergoed te krijgen. De speler is zelf verantwoordelijk voor een goede aanvullende verzekering.

Wij gaan ons uiterste best doen om er samen met de jeugdspelers en FC Emmen een succesvol seizoen van te maken, met zo min mogelijk blessures!

Heeft u vragen of wilt u graag even overleggen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen:
SMC noord
Havenstraat 36
7887 EV Erica
T. 0591 – 745175
E. info@smcnoord.nl
I. www.smcnoord.nl