Business partners
Hoofd sponsor

KNVB – Regionale opleiding

De KNVB heeft sinds 2014-2015 een nieuw certificeringsmodel. In het verleden was er het welbekende 4 sterren systeem. Hier heeft de KNVB afstand van gedaan omdat dit aansluiting miste met de dagelijkse praktijk. Zodoende heeft de KNVB het Kwaliteit & Performance model in het leven geroepen. Bij dit nieuwe model kun je middels vijf niveaus gecertificeerd worden. In chronologische volgorde loopt dit op van een jeugdopleiding met geen certificaat naar een jeugdopleiding met het certificaat op internationaal niveau.

certificering-foto-2015

De jeugdopleiding van FC Emmen is op 14 september 2015 voor aanvang van de wedstrijd FC Emmen – RKC Waalwijk officieel gecertificeerd tot een regionale jeugdopleiding namens de KNVB. Teun Jacobs (coördinator voetbaltechnische afdeling KNVB) overhandigt hierboven het unieke keurmerk aan Wim
Beekman (algemeen directeur) en Paul Kamphuis (toenmalige manager jeugd).

De jeugdopleiding is volgens het nieuwe Kwaliteit & Performance model van de KNVB geauditeerd. Meetpunten hierbij waren o.a. het beleidsplan, het voetbalhandboek, het aantal elftallen, het technisch kader, het specialistenkader, het scoutingskader, het vervoer, het trainings- en wedstrijdprogramma, samenwerking met scholen, de regio en de KNVB, accommodatie en voorzieningen en een innovatiekader.

Er is met alle medewerkers en vrijwilligers de laatste paar jaren een topprestatie neergezet! FC Emmen heeft namelijk 5 jaar geen zelfstandige opleiding gehad. Dat meenemende en een niet al te grote zak met geld is de jeugdopleiding in enkele jaren tijd doorgegroeid naar acht volwaardige elftallen. Het fundament staat en in korte tijd zijn we er in geslaagd om nagenoeg alle elftallen weer op een goed ontwikkelingsniveau te laten
acteren. Doelstelling is om dit te handhaven en waar mogelijk een kwaliteitsinjectie te creëren. Een nieuwe uitdagende fase!